لیست اختراعات محمد مهدي زارع
پمپ مايعات بدون نياز به انرژيهاي متداول با ساختار اهرمي، وسيلهاي است كه بدون نياز به انرژيهاي متداول، در مناطقي كه امكان استفاده از انرژي هاي متداول از لحاظ فني نيست و يا مقرون به صرفه نميباشد، آب يا هر مايع ديگري را از سطح دريا، رودخانه، چشمه، جوي آب، استخر و يا هر منبع مايعات ديگر، به ارتفاع مورد نياز ما منتقل ميكند. اين وسيله از : 1- يك پايه كه بوسيله ياتاقان، يك لوله به آن متصل است كه ساختاري مانند اهرم نوع اول را ايجاد ميكند. 2- دو مخزن كروي كه در دو انتهاي لوله اهرم قرار دارد و حجم يكي اندكي بيشتر از ديگري است. 3- يك شير يك طرفه كه به ورودي مخزن كوچكتر متصل ميشود و فقط اجازه ورود آب به مخزن را ميدهد. 4- لوله و اتصالات كه براي رساندن آب از منبع به دستگاه استفاده ميشود. 5- شير فلكهاي كه بين منبع آب و دستگاه قرار مي گيرد و با حركت لوله اهرم دستگاه قطع و وصل ميشود تشكيل شده است. لولهاي كه دو مخزن به آن متصل است خارج از منبع مورد نظر ما (دريا، استخر و ...) و موازي با سطح آب در حالت تعادل قرار ميگيرد. طبق قانون اختلاف سطح مايعات و سياليت، آب از منبع و از طريق لوله و اتصالات وارد لوله اصلي شده و با جريان مساوي وارد دو مخزن كروي كه در دو سمت لوله قرار گرفته است ميشود مخزنها تا جايي پر ميشوند كه با آب منبع مورد نظر هم سطح شوند. طبيعي است كه مخزن بزرگتر آب بيشتري در خود جاي ميدهد و از مخزن كوچكتر سنگينتر شده و اين اختلاف وزن باعث ميشود مخزن بزرگتر پائين رفته و مخزن كوچكتر را به بالا منتقل كند (مانند الاكلنگ) با اين حركت لوله مركزي ما به دسته اهرم شير فلكه كه عمود به دستگاه است برخورد ميكند و شير فلكه را ميبندد تا جريان آب ورودي به دستگاه قطع شود. وقتي مخزن بزرگ در پائينترين حالت و مخزن كوچك در بالاترين وضعيت قرار گرفت، آب دو مخزن از طريق شيرهاي تخليه شروع به خالي شدن ميكند. (لازم به ذكراست كه در محل ورودي مخزن كوچك يك شير يك طرفه قرار دارد كه مانع از بازگشت آب مخزن كوچك در اوج است به لوله اصلي ميشود.) اختلاف ارتفاعي كه به طول لوله اصلي دستگاه بستگي دارد همان ارتفاعي است آب يا هر مايع ديگر پمپ ميشود. چون حجم مخزن پائين اندكي بيشتر است به مدت زمان بيشتر براي تخليه نياز دارد كه اين امر زمان لازم براي تخليه كامل مخزن بالاتر را فراهم ميكند. با تخليه كامل هر دو مخزن، دستگاه به وزن اوليه خود بازگشته و به حالت تعادل و موازي با سطح آب باز مي گردد. طي اين بازگشت لوله اصلي به دسته اهرم فلكه برخورد ميكند و فلكه را باز كرده و جريان آب را دوباره برقرار ميسازد و چرخه پمپ كردن مايع به ارتفاع دوباره انجام ميشود. اين دستگاه قابليت اين را دارد كه با پائين رفتن سطح آب، سطح دستگاه هم پائين رفته و عمل پمپ كردن را تا آبي در منبع مورد نظر ما موجود هست بدون اينكه به هر گونه انرژي نياز داشته باشد و فقط با استفاده از انرژي آب به انجام برساند. اين سيستم كاملاً مكانيكي بوده و بسيار ساده است و با هزينه اي اندك قابل انبوهسازي ميباشد.
آب ورودي فلاش تانك باعث مترام شدن محفظه اي تيوپ مانند كه داخل آن را هوا اشغال كرده مي شود و در نتيجه هر چه بيشتر آب وارد فلاش تانك شود اين محفظه متراكم تر شده و زمانيكيه سوپاپ خروجي در اثر باز كردن شير سيفون باز مي شود اين هواي متراكم به وسيله صفحه اي كه به آن متصل است در يك لحظه فشار زيادي به آب خروجي وارد مي كند كه اين فشار به فشار آب داخل لوله افزوده شده و باعث مي شود سرويس بهداشتي موردنظر با كمترين آب مصرفي تخليه و نهايتا تميز گردد كه در سيستم هاي مشابه فقط از فشار آب داخل لوله براي تنظيف سرويس هاي بهداشتي استفاده مي شود. لازم است بدانيم هواي داخل تيوب را يم توان با اضافه كردن يك تيوب ديگر (در كنار تيوب شماره 1) كه به عنوان تيوب كمكي از آن استفاده مي شود كه در نتيجه فشار اوليه آب خروجي از لوله تميز كننده سرويس بهداشتي را به مراتب افزوده تر نموده و از مصرف آب تصفيه شده بكاهيم.
شير آب ضد انتقال بيماري هاي واگير وسيله اي براي جلوگيري از انتقال بيماري هاي واگير است كه روي شيرهاي آبي كه دسته اهرمي دارند نصب مي شود و از جعبه، فنر، ميله نگهدارنده فنر، و قطعه متصل به فنر و چند قاشقك تشكيل شده است. مي توان با گرفتن و حركت دادن دسته قاشقك كه از دستگاه بيرون آمده شير آب را باز و بسته كرده و پس از اتمام شست و شو، قاشقك (دسته) را از دستگاه بيرون كشيده و در سطل زباله انداخت. اين دستگاه ابعاد خاصي نداشته و بنابر نياز و محل مصرف مي توان ابعادش را تغيير داد. هزينه توليد انبوه و قيمت تمام شده دستگاه بسيار پايين پيشبيني مي شود. تعداد قاشقكهاي شير آب ضد انتقال بيماري هاي واگير مي تواند متفاوت باشد ولي در ا بعاد معمولي بين 15 تا 20 عدد است.
در خط توليد تاندم نورد سرد مجتمع فولاد مباركه پس از انجام فرايند نورد سرد و رول كردن ورق لايه داخلي رول دچار افتادگي مي شود كه اين موضوع در فرايندهاي بعدي توليد مشكلاتي ايجاد مي نمايد. براي حل اين مشكلات به منظور افزايش كيفيت محصولات مجتمع فولاد مباركه در راستاي صادرات اين محصولات طراحي و ساخت دستگاه اتوماتيك جوش مقاومتي چشمه كلاف انجام شد. دستگاه اتوماتيك جوش مقاومتي چشمه كلاف در واقع يك ربات داراي سه درجه آزادي مي باشد كه از اجزاء ذيل تشكيل شده است: 1- سيستم حركت افقي 2- سيستم حركت عمودي 3- سيستم حركت دوراني 4- كلمپها 5- اتوگانها 6- تابلو كنترل 7- تابلو قدرت نحوه عملكرد دستگاه به اين صورت مي باشد كه دستگاه براساس قطر طول و ضخامت رول كه از شبكه دريافت مي كند مركز رول را پيدا كرده و با انجام حركت عمودي و افقي به قسمت داخل رول حركت مي كند. در حين داخل شدن به رول با انجام حركت دوراني و باز شدن كلمپها لايه داخلي رول را كه باز شده به محل صحيح بر مي گرداند و سپس با انجام جوش مقاومتي در نقاط مختلف لايه هاي داخلي را تثبيت مي كند. كل فرايند بصورت اتوماتيك و بدون دخالت اپراتور انجام مي شود.
ابزار تحريك حسهاي داخل دهاني (استريوگنوز، فشار، لمس و حسهاي گرما و سرما) در زمينه تجهيزات پزشكي و توانبخشي عضلات ناحيه صورت و دهان و بهبود وضعيت آبريزش داخل دهاني است. افراد دچار سكته و يا تروما و نيز كودكان فلج مغزي اغلب با تحريك دمايي و نيز فيزيكي از ابزار و وسايل ساده در حد يك آيسلانگ و امثالم رو برو هستند كه اين وسايل كارايي و اثربخشي بالايي نداشته و درمان جو و درمان گر را با مشكلات ثانويه روبرو ميكند اين محصول از لحاظ ساختماني از سه بخش و از لحاظ الكتريكي شامل چندين جزء الكتريكي تشكيل شده است. كلگي قسمتي از دستگاه است كه كروي شكل بوده و در تماس با جداره داخلي دهان خواهد بود و دماي آن قابل تنظيم بوده و از طريق رابط صلب به بدنه داراي اتصال قابل نوسان است. يك نمايشگر براي نمايش اطلاعات ارتعاش و دما و ساير مشخصات معمول الكتريكي دستگاه نشان داده مي شود. ماژول دما در داخل كلگي قرار دارد و با تغيير دماي خود، آن را به كلگي انتقال داده و لذا مجموعه، امكان سرد و گرم شدن در دو بازه زماني 2- الي صفر و 37 الي 50 درجه سانتي گراد قابليت انتخابي خواهد داشت.
روش و ابزار گفتار درماني براي لكنت زبان با حساسيتزاديي براي درمان جو در زمينه گفتار درماني و به ويژه حوزه درمان لكنت زبان است و به عبارتي ديگر در زمينه حل موانع درمان¬جوهايي است كه از قرارگيري در دنياي واقعي لكنت¬شان تشديد مي¬شود. هدف اين اختراع اين است كه بتواند درمان¬گر و درمان جو را در فضاهاي فراواقعي قرار داده و پتانسيل گفتاردرماني را افزايش داده و نهايت بهره-وري فرايند گفتاردرماني بالا رفته و جلسات و هزينه¬هاي جانبي و طول درمان كاهش يابد. با توجه به امكانات در نظر گرفته شده، امكان تله گفتاردرماني به عنوان گام ابتكاري اين اختراع حائز اهميت بوده و نيز حتي امكان استفاده از اين سيستم بدون درمان¬گر نيز ممكن است و فرد به تنهايي و يا با كمك فرد ديگر مي¬توان تجربيات واقعيت مجازي بسيار شبيه سازي شده را داشته باشد. بدين ترتيب اين تنوع مخاطب اجتماعي حتي از اعضاي خانواده بر روي فيلم¬هايي كه با سناريوهاي مختلف و متنوع در اختيار فرد قرار مي-گيرد، سرعت درمان را افزايش داده و از حساسيت خواهد كاست. فيلم¬¬ها و ساير مستندات چند رسانه¬ايي قابل ارتقا بوده و در نرم افزار دستگاه قابل افزوده شدن است. اين دستگاه قادر است بخش-هاي از نمايش فيلم¬ها، موزيك¬ها و ... را پخش نمايد. همچنين با توجه به آزاد بودن فايل¬هاي نمايشي اين اختراع براي تمام كاربران با زبان¬هاي مختلف دنيا كارايي داشته و مفيد است. اين دستگاه در تمامي منازل و نيز مراكز توانبخشي گفتاردرماني، آزمايشگاه¬هاي گفتاردرماني دانشگاه¬ها و مراكز تحقيقاتي كاربرد دارد. از مزاياي اين اختراع مي¬توان به مواردي اشاره داشت كه عبارت¬اند از: كاهش مراجعه حضوري درمان¬جو به مراكز توانبخشي گفتاردرماني، كاهش حساسيت درمان¬جو، كاهش هزينه و جلسات درماني، قابليت مستندسازي روند درمان و بهبودي، افزايش بهره¬وري درمان و امكان معاشرت مجازي درمان¬جو با ساير افراد از جمله اعضاي خانواده.
يكي از سختي هاي زندگي روزمره نابينايان و كمبينايان كه گاها تهديد كننده سلامتي آنها هم هست ريختن مايعات و مخصوصا مايعات داغ در ليوان هست. اختراع اينجانب،ليوان براي نابينايان و بيمارانMS با قابليت افزايش دقت ريختن مايعات در ليوان و هشدار پرشدن ليوان هست كه سعي شده است باكمك آن به اين بيماران كمك شود. ليوان مذكور از دو سيستم تشكيل شده است كه يكي در كف ليوان هست و به كمك سنسور وزن تغييرات وزن ليوان را به برد آردوينو فرستاده و آن هم صرفا تغييرات صعودي را با كمك ماژول زنگ اخبار به صدا تبديل ميكند. و بيمار در هنگام ريختن مايعات(كه وزن ليوان افزايش مييابد)با اين صدا از صحت ريختن مايع درون ليوان مطلع ميشود. و در سيستم دوم هم با كمك بالا آمدن چوب پنبه همراه با مايع درون ليوان و برخورد آن به سنسور برخورد فيزيكي،صداي خطر و ويبره ايجاد ميشود تا بيمار را متوجه اين موضوع كند.تنها كاري كه بيمار انجام ميدهد؛روشن كردن ليوان هست. اين اختراع در تمامي مكانها كه فرد نابينا اقدام به نوشيدن آب و انواع مايعات ميكند كاربرد دارد از جمله خانهها، مراكز توانبخشي و خانه سالمندان و مراكز مراقبت از معلولين و بهزيستي.
موارد یافت شده: 7